Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vážený autore. Velice pěkný článek, jen bych měl i jiné řešení. Nesnaží se nás spíše zblbnout?

Hodnotový svět předchozích generací znal tzv.Sedmero hlavních hříchů:

Pýchu, lakomství, závist, hněv, smilstvo, nestřídmost a lenost.

Postupem času se jejich obsah proměnil do dnešní podoby, a tak :

z pýchy se stalo zdravé sebevědomí, z lakomství zákon ekonomiky, nestřídmost se povýšila na vyšší životní úroveň, závist v boj o spravedlnost, hněv ve zdravou reakci na nekorektní jednání druhých, smilstvo v prevenci proti neurózám, lenost se proměnila v prokrastinaci (výraznou achronickou tendenci odkládat plnění povinností a úkolů).Díky této moderní nomenklatuře se starý kontinent rázem zbavil těžkých hříšníků. Připočteme-li k tomu ještě i jiné, dnes už málo známé, skoro archaické pojmy jako: hulvátství, které se změnilo ve svobodu projevu, okrádání definované jako svobodný trh, zanedbanou výchovu děti, na tvorbu vlastního názoru potomstva, neúctu k tradici, proměněnou ve vítězství zdravého rozumu, likvidaci pozitivních hodnot, jako zbavení se předsudků.Nacházíme se aktuálně v nám známém prostředí uprostřed Evropy.

K tomu ještě dodám, že: svoboda se povýšila na svévoli jednotlivce, tolerance se proměnila v ustupování zlu a korektnost v povinný názorový koridor

Toto mi poslal jeden můj kamarád, tak bych se o to s Vámi rád podělil.

2 0
možnosti
Foto

To je otázka, jestli se snaží zblbnout nebo naštvat. Asi primárně zblbnout, ale normálního člověka to jenom naštve nebo otráví. A jelikož u nás je normálních lidí dost, je taky víc lidí naštvaných. Vykládá se to pak jako radikalizace nebo rovnou fašizace společnosti. A někdy přemýšlím, jestli tím skutečným záměrem není právě toto. Proti radikálům, fašistům a rasistům je přece povoleno zakročit.

Každopádně ta změna ve vyjadřování a v nazývání věcí eufemismy je mor.

0 0
možnosti

Jindřichu,tvůj článek je dokladem snahy vyvést normálního člověka z rovnováhy.

0 0
možnosti
Foto

Mohl bych tě, Aloisi, poprosit o vysvětlení, čím je můj článek snahou o vyvedení z rovnováhy?

0 0
možnosti
JK

Mám skoro všechny knížky, co zde J. Deaverovi vyšly... jednou z prvních (neůli první) byl Sběratel kostí s hlavním hrdinou Lincolnem Rhymem, bělochem. Těch knih s touto postavou je už celá řada, pořád je Lincoln bělochem.

Pak toho Sběratele kostí zfilmovali a ejhle, Lincoln Rhyme je černoch. Tak to mi taky vadilo... přitom Denzela Washingtona mám dost ráda, Tak snad nejsem rasistka,spíš konzerva.

0 0
možnosti
PB

..... jako kulturního barbara mě to nemože vyvézt z ničeho, natož z rovnováhy,- ešivá Bonda bude hrát baba, borec nebo fousatá Concita je mi šumák a nějakou Hermionu može hrát třebas eskymák,- nemám totiž vůůůbec tucha vokehode ?!

2 1
možnosti
AM

Připomíná mi to jednu pohádku, kde jistá holčina stále předla a předla, tak ji to bavilo, a po různých peripetiích ji z této obsese vyléčilo to, že jí z jejího koníčku udělali tvrdou povinnost. A tohle přesně dělají antirasističtí a antisexističtí extremisté. Podněcují rasizmus a sexizmus tím, že proti těmto jevům bojují tak fanaticky, arogantně a agresivně, až to čím dál víc lidí začíná dožírat. Tenhle extremizmus považuji za možná ještě větší hrozbu než rasizmus samotný. Mladým zapáleným bojovníkům proti rasizmu a sexizmu doporučuji, aby víc četli pohádky než stohy různých post-moderních univerzitních "mouder", jinak tu ten fašizmus opravdu zavedou, podle hesla - odříkaného chleba největší krajíc. :-(

5 1
možnosti
Foto

Přesně jste vystihl i mojí obavu. Cílem je udělat z lidí rasisty, i kdyby na chleba nebylo.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS