Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

S IvČRN sympatizuje tolik lidí, že se nedají házet do jedné škatulky. Těch motivů, proč se hlásí k této iniciativě, tam bude existovat celá řada. Fašounů a rasistů tam bude skutečně menšina, většina lidí má prostě obavu z toho, co se v souvislosti s islámem děje v Evropě. Na druhou stranu stereotypními představami o svých názorových oponentech trpí nejen kritici IvČRN ale i jeho příznivci. Soudě dle blogů a internetových diskusí, každý kdo nesdílí onu morální paniku, kterou IvČRN kolem islámu šíří, každý kdo je kritický vůči myšlenkám Konvičky aspol. je automaticky považován za "sluníčkáře", multikulty pomatence, pravdoláskovce atd, a to bez ohledu jakými argumenty podporuje svou kritiku. Tyhle hojně používané nálepky ať z té či oné strany slouží lidem k tomu, aby se nemuseli konfrontovat s odlišnými názory.

4 0
možnosti
Foto

Problém taky je, že se k posledním událostem a islámu vyjadřuje kdekdo... :-)

2 1
možnosti
Foto

Ona Saša Uhlová také ale napsala na svém fc: "Opakovaně jsem si všimla, že se mi lépe diskutuje s deklarovanými pravičáky, kteří nemají problém pochopit, že existují i jiné názory, než jsou ty jejich, nežli s lidmi, kteří mi jsou názorově blíže, svůj světonázor nijak neoznačují, ovšem považují ho za normu a každou odchylku od něj za projev Zla.

Neplatí to stoprocentně, záleží i na povaze a otevřenosti daného diskutéra, jde mi spíš o tendenci, než nějaký absolutní popis. Anebo je to prostě dané tím, že jsem vždy znova a znova překvapená, že lze s lidmi tak odlišných názorů vůbec diskutovat, he, he".

5 0
možnosti
Foto

no vida :-) férový přístup aspoň.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS